Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Serfőző Simon születésnapjára Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. október 16.

Image Megjelent Bakonyi István irodalomtörténész Serfőző Simonról szóló kismonográfiája. A kiadvány a költő 70. születésnapja alkalmából látott napvilágot.

Tovább...
 
A Lélek gyümölcse a zenében Palestrinától Billy Joelig Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. október 16.

Image A Vox Mirabilis Kamarókus sok szeretettel várja minden zenekedvelő olvasónkat hangversenybérletük első koncertjére. A programon az UniCum Laude Énekegyüttes vendégeskedik.

Tovább...
 
Kacattalanítás, kötés és horgolás, felhősimogatás Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. október 16.

Image Heti rendszerességgel kézműves foglalkozásokat szervez a Terembura Kulturális és Múzeumkommunikációs Egyesület. A Rác utca 15. szám alatt a kötés, a horgolás, a nemezelés technikáját is megtanulhatják az érdeklődők, de szakember segítségével az otthon haszontalannak vélt dolgokból hasznos tárgyakat is készíthetnek.

Tovább...
 
Gyermekjátszó és táncház a Magos együttessel Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. október 12.

Image A híres-neves Magos együttes közreműködésével szerveznek egész estés programot kicsiknek, nagyoknak október 20-án, szombaton a székesfehérvári Táncházban. A csapat a 2011. évi "Folkbeates" Népzenei- és Világzenei Tehetségkutató Verseny fődíjasaiként idén öthetes észak-amerikai koncertkörúton vett részt. 17.00 órától "Elmúlott már Szent Mihály" címmel lesz gyermekjátszó, melyet a Magos-koncert, majd táncházi mulatság követ.

Tovább...
 
Kákics táncház szombattól új helyszínen Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. október 12.

Image Évadnyitó Kákics Táncházba várják a családokat október 13-án, szombaton 18.00 órától. Az összejöveteleket új helyszínen, az eddig megszokott Tiszti Klub helyett a Felsővárosi Közösségi Házban tartják (Havranek utca 27. szám alatt). Első alkalommal felnőtt táncházat rendeznek, novembertől várható külön foglalkozás a gyerekek számára. Gál Dávid vezetésével moldvai, gyimesi csángó, valamint felcsíki székely táncokat tanulhatnak az érdeklődők.

Tovább...
 
Több, mint tízezer bérletese lesz az idei évadnak Nyomtatás E-mail
Írta: Dominkó Anita   
2012. október 12.

Image Több, mint tízezer bérletet foglaltak le a Vörösmarty Színház 2012/2013-as évadára. A több, mint húszfajta, megújult bérletválasztékkal színes és széles lehetőségeket kínálnak a színházszerető közönségnek.

Tovább...
 
Fatima a 13. napon Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. október 11.

Image 1917 októberében több mint 70 000 szemtanúja volt a portugáliai Fátimában a napcsodának, amely során az égitest egy ezüstkoronghoz vált hasonlóvá. A Nap eleinte tűzkerékként forgott saját tengelye körül, majd úgy tűnt, hogy rövidesen lezuhan. Mindazok, akik jelen voltak az eseménynél, azért sereglettek össze, mert néhány hónappal korábban három helybéli gyermek előtt többször is megjelent egy titokzatos női alak, akit már akkor sokan Szűz Máriának véltek, így az erre az októberi napra várt újabb jelenést már saját szemükkel szerették volna megtapasztalni...

Tovább...
 
Őszi gála a Batsányi-Cserhát Művész Kör szervezésében Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. október 11.

Image A Batsányi- Cserhát Művész Kör sok szeretettel hívja olvasóinkat őszi gálájára, fesztiváljára, amely részletes programját alább közöljük.

Tovább...
 
Énekmondóink nyomdokán Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. október 09.

Image A Szent István Művelődési Házban ma , 17.30 órakor Káliz Sajtos József "Énekmondóink nyomdokán - adalékok a Tinódi-életrajz kérdésköréhez" című könyvének bemutatóját tartják. A művet Dr. Bakonyi István irodalomtörténész ajánlja a közönség figyelmébe.

 
A határon túli magyar irodalom napjai Nyomtatás E-mail
Írta: Dominkó Anita   
2012. október 08.

Image Szerelem– Sötét verem(?) témakörben rendezte meg a Vörösmarty Társaság az idén is A határon túli magyar irodalom napjait a Vörösmarty Teremben. A szombati rendezvényen Vargha Tamás, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke mondott beszédet és adta át az idei Vár-díjat.

Tovább...
 
Ünnepi műsor a Zene Világnapja tiszteletére Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2012. október 01.

Image A Vodafone Sportcentrumban élő zenei kíséret mellett lépnek fel a székesfehérvári felnőtt és gyermekkórusok.

Tovább...
 
<< Első < Előző 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 Következő > Utolsó >>

Eredmények 4786 - 4796 / 6234